سید حمید کلانتری در یازدهمین همایش ملی بهره وری گفت که ارتقای بهره وری نیازمند وفاق ملی است.
مدیرعامل انجمن بهرهوری ایران با تبیین راهکارهای بهبود تحول در بهره وری گفت: برای رسیدن به یک نظام بهرهور و جامعهای چابک و استاندارد باید به وفاق ملی در موضوع بهرهوری برسیم.
به گزارش روابط عمومی انجمن بهره وری ایران، سید حمید کلانتری مدیر عامل این انجمن در افتتاحیه یازدهمین همایش ملی بهرهوری ایران که هم اکنون در سال شیخ بهایی صندوق شکوفایی و نوآوری در حال برگزاری است، گفت: طي ٥٠ سال گذشته بهرهوری در ايران يك صدم درصد به صورت ميانگين رشد داشته و رشد بهرهوری بين منفي چهار تا ٢ درصد متغير بوده و كشور در حوزه بهرهوری دچار يك غفلت تاريخي است.
وی افزود: از سوی انجمن بهرهوری ایران، هشت راهکار و اقدام اساسی برای بهبود و تحول در بهرهوری با رویکرد نوآوری تبیین شده است که در صورت بهکارگیری این راهکارها به سمت بهرهوری مورد انتظار خواهیم رفت.
وی افزود: اولین راهکار تغییر نگرش و باور سیاستگذارن و دولتمردان است که چنانچه عملیاتی شود به توسعه ارتباطات، تعامل، تببین مفهوم بهرهوری در حکمرانی وسیاستگذاری، ایجاد مطالبه درست و روشن از عملکرد وزرا و استانداران توسط رییس جمهور و مجلس و همچنین تبدیل شدن بهرهوری بهعنوان اصلیترین شاخص ارزیابی مدیران کشور میشود و در نتیجه میتوان بهره وری را بهعنوان یک مطالبه جاری در دستور کار کشور قرارداد.
کلانتری تصریح کرد: ترویج بهرهوری در سطح جامعه راهکار دوم در تحول بهرهوری است و باید برنامه جامعی به تفکیک مخاطبان در دستور کار قرار بگیرد و در این راستا باید نقش دستگاههای متولی و مرتبط از جمله صدا وسیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دانشگاهها، آموزش و پرورش، روحانیت و فضای مجازی به سهم و ظرفیت خود وارد حوزه ترویج فرهنگ بهرهوری شوند. همچین با شناسایی الگوهای موفق بهره وری با تشویق وترغیب افراد زمینههای تسری این موضوع را فراهم کرد.
وی با بیان اینکه حوزه فرهنگ یکی از بنیادیترین پیششرطهای بهرهوری در کشور است، خاطرنشان کرد: بهرهوری باید بهعنوان یک فرهنگ و رفتار اقشار مختلف مردم و به یک ارزش اجتماعی تبدیل شود.
مدیرعامل انجمن بهره وری بازنگری و بازسازی نظام اداری را بهعنوان راهکار سوم بهبود بهرهوری برشمرد و گفت: باید یک طرح جامع و راهبردی برای حداقل یک دوره سه ساله در این خصوص تدوین شود، برای جلب مشارکت همه ذینفعان سازماندهی مناسبی شکل بگیرد، از یکسو نظام شایستگی مدیران مستقر شود، از سوی دیگر همچنین دولت الکترونیک نیز در کل جامعه توسعه و گسترش پیدا کند تا به دولتی کارآمد و چابک و مورد قبول مردم با استانداردهای جهانی برسیم.
وی بازنگری و اصلاح قوانین و مقررات در بهبود محیط کسب وکار را یکی دیگر از راهکارهای بهبود بهرهوری برشمرد و گفت: در این راستا نیازمند بازنگری اساسی قوانین ارگانهای دولتی و بخش خصوصی، حذف همه مقررات غیر ضروری و بازدارنده بهویژه برای بخشهای خصوصی سرمایهگذاریها، صادرات و واردات، تلاش در جهت تغییر اساسی در رتبههای مرتبط با رقابتپذیری و همچنین برقراری سامانه آمار و اطلاعات شفاف از اقتصاد محیط کسب وکار هستیم که تمامی موارد، منجر به دستیابی به یک اقتصاد روان، عاری از فساد و کاهش فقر و تبعیض در جامعه میشود.
به گفته کلانتری، آموزش مدیران و کارکنان در گستره کشور از دیگر راهکارهای بهبود بهرهوری است و با تهیه واجرای طرح آموزش پایه بهرهوری برای همه مدیران سطوح دولتی و خصوصی، تشویق و ترغیب کارکنان و بنگاههای اقتصادی و توجه به مدیریت منابع انسانی در تمامی سازمانها به کارامدی منابع انسانی و ارتقای بهرهوری در جهت تولید و خدمت شایسته نائل خواهیم شد.
مدیرعامل انجمن بهرهوری ایران، تحول در نظام تعلیم و تربیت را یکی از مهمترین راهکارهای بهبود بهرهوری عنوان و تاکید کرد: برای رشد و ارتقای کارامدی منابع انسانی که اصلیترین سرمایه کشور هستند، باید رویکرد وخط مشی نظام عمومی کشور تغییر کند. همچنین نیازمند ارتباط و تعامل مدیریت اموزش عالی با نیاز جامعه، حمایت از توسعه و رشد استارتآپها و شرکتهای دانش بنیان و مهمتر از همه توسعه آموزش فنی وحرفهای و قابل دسترس در گرایشهای تخصصی هستیم.
وی با انتقاد از عدم بهرهوری در نظام آموزشی کشور گفت: چرا همچنان کنکور مثل اختاپوسی روی نظام آموزش و پرورش افتاده و بعد از ۱۲ سال اموزش نتیجه تنها به یک رتبه ختم می شود؟
به گفته وی بهرهوری در حفظ و بهرهبرداری پایدار از منابع طبیعی کشور و اصلاح نظام برنامهریزی و بودجه کشور از راهکارهای دیگر برای بهبود بهرهوری است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: قطعا عملیاتی شدن این راهکارها، دستاوردهای ارزشمندی برای کشور به همراه خواهد داشت که از جمله انها میتوان به تبدیل بهره وری به خواست و باور مدیران، نشر فرهنگ بهرهوری، دستیابی به دولتی کارامد، چابک و پویا خواهد بود.
فایل مرتبط:
راهکارهای اساسی در بهبود و تحول بهره وری - سید حمید کلانتری
لینک های مرتبط:
تحلیل رونق و رکود اقتصادی در فضای پرزد و بند