پیشنویس بیانیه یازدهمین همایش ملی بهرهوری برای بهرهمندی از دیدگاههای صاحبنظران منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی انجمن بهرهوری ایران متن این پیشنویس که از سوی علی اکبر اولیاء، عضو هیات مدیره انجمن بهرهوری ایران قرائت شد، به شرح ذیل است:
یازدهمین همایش ملی بهرهوری با الطاف الهی و با حضور ارزشمند صاحبنظران و با حمایت بیدریغ صندوق نوآوری و شکوفایی در روزهای ۲۶ و ۲۷ مهر ماه ۱۴۰۰ در محل این سازمان با مشارکت علاقهمندان به صورت حضوری و مجازی برگزار شد. بندهای بیانیه همایش برگرفته از نکات مطرح شده به شرح زیر تقدیم میشود.
▫️متاسفانه علیرغم حضور طولانی مدت ایران در سازمان بهرهوری آسیایی و تکالیف ناشی از سیاستهای کلی نظام، قوانین برنامههای چهارم پنجم و ششم توسعه تحول قابل ملاحظهای در ارتقای بهره وری کشور مشاهده نمیشود. این در حالی است که با توجه به کمبود منابع مورد نیاز برای رشد اقتصادی از محل توسعه سرمایهگذاری، توجه مضاعف به ارتقای بهرهوری ضرورتی حیاتی به شمار میرود و انتظار میرود نهادهای حاکمیتی از جمله مجمع تشخیص مصلحت نظام، مجلس شورای اسلامی، دولت محترم، سازمانهای اداری و استخدامی کشور و برنامه و بودجه، صدا و سیما و همه دستگاههای اجرایی با آسیبشناسی غفلتهای گذشته، برنامههای جدی و با ضمانت اجرایی کافی مبتنی بر ارزشهای اسلامی - ایرانی و دانش بهرهوری در دستور کار قرار دهند. این امر معطوف به سیاستهای کلان، فرهنگسازی، تسهیل قوانین و مقررات، حمایت از برنامههای دانش بنیان، نوآوری و فناوری به ویژه فناوری اطلاعات و با توجه به ظرفیتهای نوظهور جوانان خواهد بود.
▫️ از سازمان اداری و استخدامی کشور انتظار میرود با نگاهی عمیق به نارساییهای نظام اداری خود را مسئول ارتقای شاخصهای حکمرانی خوب و بهرهوری نظام اداری بداند و با برنامهریزی و اقدامات لازم دستاوردهای خود را مستمرا ارائه کند.
▫️ از سازمان برنامه بودجه کشور انتظار میرود با درک شرایط سخت اقتصادی و با بهرهگیری از ظرفیت دانشی نخبگان کشور و تجربههای گذشته و با مدیریت صحیح منابع، ضمانت اجرایی لازم را برای ارتقای بهرهوری در تمامی بخشها فراهم کند به گونهای که هر بخش و هر سازمان و وزارتخانه پاسخگوی پیوست بهرهوری بودجه مصوب خود باشد.
▫️ از وزارت کشور انتظار میرود از استانداریها بخواهد یک برنامه ارتقای بهرهوری مبتنی بر استعدادها و ظرفیتهای محلی تدوین و به اجرا بگذارند و بهصورت مشخص، آنها را قبل از پایان گرفتن این دولت ارزیابی و گزارش آن را منتشر کند.
▫️ از مجلس شورای اسلامی انتظار میرود ضمن ارتقای شاخصهای قانونگذاری زمینههای تداخل قوا با قوه مجریه را کنترل و به دولت فرصت دهند تا برنامههای خود را برای مبارزه با فساد، رشد اقتصادی، مهار تورم و ایجاد اشتغال به اجرا گذاشته و نهایتاً گزارش مرحلهای و پایانی دولت را ارزیابی کنند.
▫️ از روسای محترم سه قوه درخواست میشود برای برونرفت از مشکلات ضمن هماهنگی و هم افزایی لازم با بهرهگیری از ظرفیت بسیار ارزشمند سرمایههای دانشی کشور زمینههای توسعه سرمایه اجتماعی را که منبع ارزشمند و زیرساخت ضروری پیشرفت است، فراهم کنند.
▫️ برای آسیبشناسی رکود مزمن نا بهرهوری در کشور پیشنهاد میشود ضمن بازبینی نقش و جایگاه سازمان ملی بهرهوری، با اصلاح ساختار لازم، همافزایی دستگاههای مرتبط با کیفیت، نوآوری و بهرهوری را مورد توجه قرار دهند. در عین حال از این سازمان میخواهیم برای معرفی و ترویج مفاهیم و تکنیکهای بهرهوری از جمله مدیریت دانش، مدیریت ریسک و بهرهوری سبز تلاش کند.
▫️ از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و سایر رسانههای مکتوب و مجازی انتظار میرود برای رشد اجتماعی و ارتقای فرهنگ بهرهوری اهتمام بیشتری داشته و ضمن فراهم کردن فرصت حضور نخبگان در رسانه، گفتمان بهرهوری را رونق و مطالبه ارتقای بهرهوری را منعکس کنند.
▫️ از شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی آموزش و پرورش درخواست داریم کیفیت نظام تعلیم و تربیت فعلی و تاثیر عمیق و درازمدت نارساییهای موجود را مورد توجه موثر قرار دهند تا فرصتها و سرمایههای مادی و معنوی کشور برای ساختن جامعه پویا و بهرهور به کار گرفته شود.
انجمن بهرهوری ایران
مهر ماه ۱۴۰۰