مدیرعامل انجمن در همایش چهرههای موفق بهرهوری: بهرهوری نقطه اتکای مدیریت کشور باشد
زیستبوم بهرهوری نقطه اتکای مدیریت کشور باشد/ مواجه کشور با مشکلات عدیده بدون توجه به بهرهوری
مدیرعامل انجمن بهرهوری ایران با بیان اینکه رشد صفر درصدی بهرهوری در کشوری با داشتن منابع عظیم قابل قبول نیست، گفت: اگر زیست بوم بهرهوری بهدرستی تعریف نشود، تبعات آن بیش از گذشته دامن کشور را خواهد گرفت.
به گزارش روابط عمومی انجمن بهرهوری ایران، مهندس سید حمید کلانتری، مدیرعامل انجمن بهرهوری ایران، در همایش چهرههای موفق بهرهوری که از سوی این انجمن برگزار شد ضمن خوشامدگویی به سخنرانان و شرکتکنندگان حضوری و مجازی این همایش با طرح این پرسش که اصولا چرا در ایران همواره بهرهوری پایین است، گفت: بهرهوری به معنای انجام دادن کارعقلانی، اصولی، با برنامه و استفاده درست از منابع محدود است اما در ایران با حجم عظیمی از نابهرهوری در تمامی زمینهها مواجه هستیم. بنابراین اگر زیستبوم بهرهوری به درستی تعریف نشود تبعات آن بیش از گذشته دامن کشور راخواهد گرفت.
وی افزود: منابع طبیعی، سرمایهها، زمان و فرصتهای پیش روی کشور با محدودیتهایی روبروست که نیازمند استفاده درست و بهکارگیری اصول بهرهوری است در حالی که نه تنها بهرهوری در هیچ یک از این زمینهها صورت نگرفته، بلکه رشد بهرهوری کشور صفر بوده و ایران در بین 24 کشورعضو منطقه آسیایی به لحاظ رتبه بهرهوری جزو پایین ترینهاست.
عدم بهرهوری در بیشتر بخشهای کشور
مدیرعامل انجمن بهرهوری ایران با بیان اینکه در بیشتر بخشهای کشور شاهد عدم بهرهوری هستیم، تصریح کرد: این عدم بهرهوری در آموزش و پرورش که 12 سال دانش آموزان را در اختیار دارد و همه آنها را با حرص و ولع بهسمت کنکور هدایت میکند، به وضح مشهود است بهگونهای که در نهایت با قبولی دانش آموزان در رشتههای غیر مرتبط و بدون انگیزه صرفا به دنبال ورود به یک مرکز آموزش عالی و اخذ مدرک همراه است. وی ادامه داد: در آموزش عالی نیز که فارغالتحصیلان آن در رشتههای غیرمرتبط جذب بازار کار میشوند و یا بیکارند، عدم بهرهوری را به وضوح می توان دید. وجود 70 هزار فارغالتحصیل رشته کشارزی که در سایر رشتهها مشغول بهکار شدهاند و یا بیکار هستند، نمود واقعی از عدم بهرهوری نظام آموزش عالی کشور است.
به گفته کلانتری، در منابع آب که حیاتیترین نیاز کشور است نیز شاهد هدررفت این منابع محدود هستیم، به طوریکه عدم بهرهوری پر آبترین استان را به بحران بیآبی رساند، همچنین حفر400 هزار چاه غیرمجاز یک واقعیت تلخ از عدم مدیریت صحیح این ثروت ملی و ناکارآمدی و عدم بهرهوری در این حوزه است.
وی گفت: عدم بهره وری در منابع انرژی و مدیریت نادرست این حوزه نیز از مواردی بوده که متاسفانه اتفاق افتاده است. بنابراین تبعات نابهرهور بودن کشور در نتایج غلط و نادرست اقدامات و تصمیات برکسی پوشیده نیست.
کلانتری با بیان اینکه به جز برنامه سوم در هیچ از یک برنامههای توسعه بهرهوری در کشور شکل نگرفته است، اذعان کرد: نبود نظام پرداخت عادلانه، بی توجهی به نظام شایستهسالاری در انتصابات وعدم تخصیص درست منابع ازمهمترین عوامل و موانع شکل گیری بهرهوری در کشور است. کسب رتبههای پایین در شاخصها و مولفههای مرتبط با بهرهوری، بهنوعی درد مشترک دردمندان حوزه مدیریتی کشور بوده و چالشهای جدی را برای بهره وری ایجاد کرده است.
انتصابات سیاسی و تهدید زیستبوم بهرهوری
وی همچنین تاکید کرد: تا زمانی که انتصابات در دولتها سیاسی و بدون توجه با راندمان کاری شکل بگیرد و عمر مدیریت بزرگترین شرکت دولتی زیر دو سال باشد، نمی توان به بهرهوری دراین مقطع حتی فکر کرد،چه برسد به اجرای بهرهوری. شرکتهای دولتی30 تا 40 درصد از بودجه دولتی، منابع و بودجه در اختیار دارند و زمانیکه این منابع در اختیار افرادی قرارمیگیرد که با فشارهای سیاسی در پستهای مدیریتی این شرکتها قرار گرفتهاند و از تجربه کافی در مدیرت برخوردار نیستند، منجر به ازهم پاشیدن زیستبوم بهرهوری میشود.
وی ابراز امیدواری کرد با خلاقیت در تمامی عرصهها بتوان از این راه میانبر برای توسهبهرهوری در بخشهای مدیریتی، اجرایی، آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کشور استفاده کرد تا از اتلافها جلوگیری کرده و مصرف در همه زمینهها را بهینه تعریف کنیم.
لینکهای مرتبط: