• ایران ،استان تهران
  • 6204 8801 021 - 6313 8801 021
  • info@irpa.ir

بهره‌وران چه گفتند؟

موفقیت‌ها و چالش‌های چهره‌‌های موفق در زمینه بهره‌وری بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی انجمن بهره‌وری ایران، در پایان همایش چهره‌های موفق بهره‌وری که از سوی انجمن بهره‌وری ایران برگزار شد، نصرالله جهانگرد، رییس هیات مدیره انجمن بهره‌وری ایران و عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در جمع‌بندی موضوعات مطرح شده در این همایش گفت: بهره‌وری، استفاده عقلانی و اصولی از منابع محدود است و باید با کاربرد نوآوری، بهره‌وری در کشور را توسعه داد. بهره‌وری بزرگ‌ترین حلقه مفقوده صنعت ایران است. در تولید با به‌کارگیری تکنولوژی‌ها و لجستیک می‌توان هزینه و زمان تولید را با حفظ کیفیت کاهش داد. با بهره‌گیری از ماشین‌آلات و اتوماسیون می‌توان اتلاف‌ها را کاهش داد، با وجود اینکه برخی قوانین در کشور هستند که با منطق مهندسی و بهره‌وری تطابق ندارد.

وی با اشاره به روند رشد «دیوار» افزود: وقتی به منحنی رشد این مجموعه توجه شود، اوج رشد آن زمانی بوده که امکان دسترسی به موبایل نسل سه و نسل چهار فراهم شده است. یک تصمیم استراتژیک دولت در ایجاد یک پلتفرم، موجب تغییر ساخت بازار می‌شود. یعنی اصطلاح مطرح در دنیای مدرن با عنوان دولت به عنوان پلتفرم ( Government as a Platform) به مثابه توسعه است، اینجا خود را نشان می‌دهد.

مهندس نصرالله جهانگرد، بخشی از چالش‌های اقتصاد پلتفرمی در کشور را مواجه با نهادهای اقتصاد سنتی و تشدد و دخالت نهادهای متعدد دولتی و حکومتی در این زمینه دانست و گفت: سرعت تحولات دیجیتال از بینش و دانش مدیران جلوتر است. لازم است حاکمیت هوشمند در کشور شکل گیرد.

به گفته وی، در ساختارهایی مانند دیوار، پرسنل در یک ساختار افقی با هم ارتباط و در تصمیم‌سازی این شرکت‌ها مشارکت دارند. ضمن اینکه جابه‌جایی شغل در گروه‌های کاری نیز از دیگر ویژگی‌های مهم آنهاست که می‌تواند در سایر نهادها نیز برای ارتقای بهره‌وری به‌کار رود.

رئیس هیات مدیره انجمن بهره‌وری ایران با اشاره به هدف خانه خلاق و نوآوری «ب» در عمومی کردن استفاده از صنایع دستی ایران، به تجارب مجموعه «دیرین دیرین» اشاره کرد و گفت: این مجموعه، مقیاس بازار انیمیشن و گیم ایران را به‌واسطه تفکر و مدل خلاقانه آن در اقتصاد بزرگ کرد. در دنیا نیز زبان مفاهمه تصویری شده است. یک صنعتگر با یک انیمیشن 15 دقیقه‌ای می‌تواند قابلیت‌ها و توانمندی‌های خود را تشریح کند که ابزار توسعه صنعتی نیز هست.

وی با بیان اینکه «مپنا» می‌تواند به‌عنوان یک پلتفرم در صنعت ایران به‌ویژه در بومی سازی آن نقش بازی کند، به جایگاه سامسونگ در اقتصاد کره جنوبی اشاره کرد که دو درصد رشد GDP این کشور را دو سال پیش تامین می‌کرده است و اقزود: صنایع بزرگ و خوشه‌های صنعتی می‌توانند پلتفرم توسعه تکنولوژی در کشور هستند. در صنعت خودرو در این زمینه موفقیتی حاصل نشده است. در صنعت ارتباطات و دیتا تا نیمه راه رفته‌ایم. ولی مپنا توانسته است در بخش مربوطه با همت و البته ثبات مدیریت گام‌های موثری در این زمینه بردارد.

وی با بیان اینکه تفکر اعانه در کشور منجر به توسعه فقر شده است و ثروت کشور به صورت فقر توزیع می‌شود، اظهار امیدواری کرد که جراحی اقتصادی که از سوی دولت در حال انجام است، به‌صورت صحیح، همه‌جانبه و عاقلانه پیش رود تا بتوان گام‌های مناسبی در این زمینه برداشت.

وی در پایان تصریح کرد: باید این موضوع مورد بررسی قرار گیرد که چگونه در کشور تصمیم‌های نابهره‌ور گرفته شده و تصمیم‌های عقلانی اتخاذ شود که در این زمینه باید شبکه نخبگانی کشور با هم پیوند پیدا کند تا موضوع بهره‌وری اشاعه یابد.

بر اساس این گزارش، کلیدی‌ترین نکات مطرح شده در این همایش به شرح ذیل است:

زیست‌بوم بهره‌وری نقطه اتکای مدیریت کشور باشد

بدون توجه به بهره‌وری، کشور با مشکلات عدیده مواجه می‌شود

انتصابات سیاسی، زیست‌بوم بهره‌وری را تهدید می‌کند

جای اپلیکیشن‌های هوشمند لجستیک در صنایع خالی است

اتوماسیون صنعتی حلقه مفقوده بهره‌وری در ایران است

در زمینه انبارداری هوشمند نسبت به کشورهای دیگر عقب هستیم

اگر از امروز چاره‌اندیشی نشود، با واقعی شدن هزینه انرژی، بسیاری از صنایع تعطیل خواهند شد

مهاجرت و نهادهای دولتی؛ مشکل بزرگ استارتاپ‌ها هستند

مشکل جدی نبود متولی واحد برای کسب‌و کارهای فضای مجازی و استارت‌اپ‌هاست

نهادهای قانونگذار نمی‌توانند با آهنگ تکنولوژی‌ها پیش بروند

نوآوری همواره منجر به بهره‌وری می‌شود

چالش صنایع دستی کشور، تصور درباره کاربردی نبودن آنهاست

عقلای بهره‌وری ورود کنند، ثروت کشور به طرز وحشتناکی هدر می‌رود

هدر رفت انرژی و ثروت کشور به دلیل پایین بودن درآمدها و حقوق پذیرفتنی نیست

محور تصمیم گیری و عقلانیت در کشور باید از طریق شبکه نخبگان و مردم شکل بگیرد

ظرفیت استفاده نشده در کشور زیاد است

یکی از علت‌های نابهره‌وری، تصمیم‌ها و اقدام‌های نادرست افراد کم‌تبحر به‌رغم نیت خیر است

علاقه‌مندی به شهرت موجب اتخاذ تصمیم‌های نادرست می‌شود

چهره‌های موفق بسیار زیادی در کشور وجود دارد که ضامن عقلانیت و خرد جمعی هستند

شبکه ملی بهره‌وری باید در کشور شکل بگیرد

 

شهر هوشمند و جامعه فوق هوشمند

شایان ذکر است علی یدقار، استاد دانشگاه هم در بخشی از این همایش به مقوله‌های شهر هوشمند و جامعه فوق هوشمند پرداخت. وی ضمن بیان تحولات تاریخی و تشریح مفاهیم و مولفه‌های شهر هوشمند، مولفه‌های شهرهای جهانی را تکنولوژی نوآورانه، مرکزیت اطلاعات از طریق ارتباطات آنی، روند رو به رشد استانداردسازی محصولات اقتصادی و اجتماعی و رشد یکپارچگی و گسترش فرا مرزی و آسیب پذیری همگانی که ریشه در وابستگی های وسیع دارد، دانست.

وی با بیان اینکه مترو سیتی، مگا سیتی و متا سیتی مفاهیم جدید در این زمینه هستند، گفت: اجزای شهر هوشمند، مردم، اقتصاد، حمل ونقل، محیط زیست، زندگی و حاکمیت هوشمند است. اما در جامعه فوق هوشمند، تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء برخی از محصولات تحقیق و توسعه‌اند که تبدیل به اجزای معمول زندگی روزمره ما شده و داده‌های دیجیتال و فناوری اطلاعاتی، زندگی ما را اشباع کرده و فناوری دیجیتال ما را از جامعه صنعتی با تمرکز بر تولید، به جامعه‌ای که در آن، اطلاعات حکومت می‌کند، سوق داده است که انرژی، منابع، امنیت غذایی، بالا رفتن سن جمعیت، کاهش جمعیت، فجایع طبیعی و امنیت سایبری چالش‌های آن به شمار می‌آید.

 

لینک‌های مرتبط:

نوآوری همواره منجر به بهره‌وری می‌شود

زیست‌بوم بهره‌وری نقطه اتکای مدیریت کشور باشد

نهادهای قانونگذار نمی‌توانند با آهنگ تکنولوژی‌ها پیش بروند

بهره‌وری نیازمند شبکه نخبگانی

اتوماسیون صنعتی حلقه مفقوده بهره‌وری در ایران است

عقلای بهره‌وری ورود کنند، ثروت کشور به طرز وحشتناکی هدر می‌رود